December 15, 2020

Toplomjer Thermoval baby – recenzija

Drage mame, napokon sam ulovila malo vremena dok djeca spavaju, pa da natipkam par riječi o novom toplomjeru koji koristimo – Thermoval baby.
 

S Lukasom sam imala digitalni toplomjer i od prvog dana sam mu temperaturu mjerila u guzi. Obzirom da mi je on prvo dijete, bilo mi je izrazito nelagodno mjeriti mu temperaturu na taj način, ali nisam baš znala za bolje pa sam ostala pri tome. Sva sreća, u prvim mjesecima njegova života nam i nije puno trebao, no kako je Lukas rastao i krenuo u kolektiv, krenule su i temperature. A Lukas je postao sve jači i mangupastiji i rijetko kad je dozvolio da mu mjerimo u guzi. Ispod ruke nije bilo šanse jer to moje starije dijete ne miruje. I onda sam krenula guglati – kako pobogu da djetetu izmjerim temperaturu, a da se ne moram hrvati s njime. I onda sam izguglala beskontaktne toplomjere i vidjela odlične recenzije za ovaj model. 


Stigao je prije par dana, taman usred Lukasove enteroviroze (imao je i temperaturu) pa sam se odmah u startu prebacila na mjerenje s njim.

Toplomjer dolazi u kutiji s uputstvima, u zaštitnoj plastici i s njim se dobije i plastična kutijica za odlaganje. Temperaturu izmjeri za 3 sekunde, bez ikakve drame ili natezanja s djetetom. Lukasu je bio jako fora jer svijetli i liči mu na daljinski (a daljinski je hit) i u potpunosti je surađivao. Temperatura se mjeri na udaljenosti cca 3 cm od čela, skenira se od sredine čela prema sljepoočnici. Moram reći da je idealan za mjerenje usred noći jer nema zvuk i nećete probuditi dijete. A to mi je znala biti druga noćna mora s bolesnim djetetom – em što jedva zaspi i cendrav je, a onda ga treba buditi usred noći i mjeriti temperaturu i opet uspavljivati. 


Što se temperature tiče, prikaz je realan, ne treba se ništa dodatno oduzimati. Nešto sam čitala da je nekim mamama pokazivao različit rezultat u više mjerenja pa su uzimale prosjek, no meni se to nije dogodilo. Ja sam usporedila temperaturu sa starim digitalnim toplomjerom i bila je identična. Bitno je da se dijete ne miče i da vam se ruka ne trese. Ukoliko se očita povišena temperatura, toplomjer uz prikaz stupnjeva svijetli i crveno pa vam je i to još jedan dodatni signal da je temperatura u pitanju.
 


Ono što bih još htjela naglasiti je da mi je super koristan sad kad imam Lotu (za one koji ne znaju, Lota još nema ni dva mjeseca), jer s toplomjerom mogu izmjeriti temperaturu bočice ili vodu za kupanje.

S Lotom trenutno kombiniram dojenje i dohranu (više o tome u drugom postu), pa kad prokuham vodu, ostavim je da se hladi i onda u par navrata samo provjerim s toplomjerom je li temperatura vode dobra i mogu li ubaciti prah. S Lukasom sam isto radila bočice, i sjećam se da smo muž i ja stalno provjeravali i pitali se je li pretoplo/prehladno.
 


Što se kupanja tiče, isto je superkoristan. Lukas ne voli pretoplu kupku, on naginje mlakoj, dok se ja recimo tuširam u vreloj vodi, pa sam izgubila malo kompas koja je idealna temperatura za bebe. Brzo čovjek zaboravi. Sad ulijem vodu u kadicu, skeniram s toplomjerom i dodam malo tople ili hladne vode, ovisno koliko odstupa od preporučene temperature. 


Plus, super mi je što drugom djetetu ne moram mjeriti u guzi i odmah sam i ja mirnija.

Eto, što se mene tiče, dajem svaku preporuku za ovaj toplomjer i nadam se da ćete i vi biti zadovoljne s njim!

Toplomjer možete kupiti na www.mojaljekarna.hr za 437,50 kn. No ima ga i u običnim ljekarnama, ukoliko više volite prošetati. 😉  

SHARE:
ZDRAVLJE 0 Replies to “Toplomjer Thermoval baby – recenzija”