March 16, 2022

Završili smo školicu skijanja!

Pisala sam vam već ranije o tome kako je Lukas htio ići na skijanje, no mislila sam da bi bilo dobro da sve objedinim ovako na jednom mjestu i da imam link koji vam mogu shareati. Bila vam je jako zanimljiva tema pa je možda korisnije da bude sve ovako sažeto na jednom mjestu i da bude uvijek dostupno, nego da kopate po postovima na društvenim mrežama.

Dakle, imamo medalje iz školice skijanja i mi kao roditelji smo baš ponosni na njihov interes i svladavanje novih vještina! Sve je krenulo jednim sanjkanjem kada je Lukas vidio skijaše na Sljemenu i pitao može li i on skijati. Bio je nešto mlađi, imao je 5 godina i rekli smo mu da može kada malo poraste. Zapravo smo htjeli da ide i Lota s njim, ali ona je tada imala 3 godine i učinila nam se premalenom, pa smo odlučili čekati još malo i onda ih poslati oboje, čisto ako negdje zapne ili bude nekih manjih scena, da su jedan pored drugoga jer sam sigurna da im je lakše tako u nekim njima nepoznatim situacijama. Doduše, vrlo su prilagodljivi, ali i meni kao roditelju je lakše kad znam da kroz nešto prolaze zajedno.

Preko Instagrama sam tražila preporuke za školu jer znam da među mojim pratiteljicama ima dosta mama čija djeca skijaju i odluka je jednoglasno pala na Sport4you.hr. Kontaktirala sam ih s upitom i odgovor dobila u jako kratkom roku, a obzirom da im se ured nalazi na Črnomercu, zaletila sam se i tamo jer su mi blizu da ispitam više detalja.

Dakle, u školicu skijanja mogu ići djeca od 3,5 do 7 godina (za predškolsku grupu). Školica traje 5 dana, od ponedjeljka do petka, a zadnji dan bude pokazna utrka na koju mogu doći roditelji i vidjeti što su njihova djeca naučila.

Ono što se meni kao roditelju svidjelo jest cijela logistika oko školice skijanja i mogućnost prijevoza djeteta na Sljeme i nazad. Obzirom da smo mi u zapadnom dijelu grada, prikupna lokacija je bila na Črnomercu i djecu bih ostavila u 7.40 te produljila na posao, a prikupila bih ih na istoj lokaciji u 16 sati.

Djecu bih ujutro spremila na sljedeći način: donje rublje, majica kratkih rukava, štramplice, termo majica preko kratkih rukava, deblje čarape preko štramplica, ski hlače i zimska jakna. Sa sobom su nosili ruksak u kojem je bila rezervna odjeća (donje rublje, štrample, čarape i neka trenirka za slučaj da budu mokri) plus ski rukavice i kapa, obavezno bez cofleka jer na sebi imaju kacigu dok skijaju pa da bolje „sjedne“. Obzirom da smo kretali rano ujutro, ujutro bih im pripremila sendvič i vodu/sokić i ubacila u ruksak te su to mogli pojesti u mini autobusu na putu do Sljemena.

Po dolasku na Sljeme djeca bi obavila wc i pripremila se za stazu te skijala do 11.30 kada im slijedi užina koja traje cca pola sata. Nakon toga su imali drugi dio skijanja do cca 13.45 kada je bio ručak. Za ručak su jeli pohano, varivo, bolonjez, uglavnom svaki dan su rekli da im je bilo jako fino! 😊 Nakon ručka su se još malčice poigrali i krenuli nazad.

Lukas i Lota su bili u odvojenim grupama, ali jedan pored drugog. Obzirom da je on predškolarac, bio je u starijoj grupi i odlično je sve savladao! Lota je imala par momenata u kojima nije htjela skijati pa je radila anđele u snijegu 😊 i malo se mazila s instruktoricom, a ono što je super jest da imaju 4 djece po instruktoru pa se zaista stignu posvetiti svakome djetetu, pa čak ako i ovako malo zapne u kojem trenutku.

Ono što je meni kao roditelju još bilo fenomenalno je whatsapp grupa u koju instruktori na dnevnoj bazi javljaju i šalju fotografije da vidimo što rade i kako se djeca provode i to daje određenu dozu mira i sigurnosti da je sve pod kontrolom i da su djeca vesela te da im je lijepo.

Sport4you.hr ima svoj vlastiti poligon odmah ispod Tomislavovog doma i to mi je bila super informacija čisto zbog wca, jer Lota tu i tamo još zna u zadnji čas reći da joj je sila na wc, pa sam se bojala da ne zada dodatnog posla instruktorima ako joj pobjegne, no nije se ništa dogodilo i prezadovoljna sam cijelom organizacijom.

Na poligonu imaju ski tepih i mini ski lift, sve je divno organizirano i ako će opet ići na skijanje, definitivno će ići sa istom školicom. Djeca koja su već jednom prošla školicu mogu odmah na stazu sljedeći put, samo moraju sa sobom svaki dan u jakni ponijeti 40 kn za ulaz na stazu.

Muž i ja ne skijamo, ali voljeli bismo, zato smo prvo htjeli njima ovo omogućiti da jednom kad odemo svi zajedno njima ne bude nelagodna situacija i da bude opuštenije jer „oni sad znaju i moraju pokazati mami i tati“.

Nas je škola skijanja ispala 1.540 kn po djetetu, a najam opreme (kaciga, pancerice, skije) je dodatnih 300 kn. Dijete može nositi i svoje ako ima, mi nismo imali pa nam je ovo bila super opcija. Skijašku odjeću smo uzeli u Decathlonu i Intersportu. 😊

Stavljam vam više fotkica da vidite atmosferu, a ako ima bilo kakvih pitanja, na raspolaganju sam vam.

Btw prepreke na stazi su brendirane u Mickey Mousea te Elsu i Anu. How cool is that? 😊

Žao mi je jedino što smo odmah u prvom mjesecu kad smo krenuli u školicu završili u izolaciji, prvo su morali biti zbog mene jer sam imala covid, a zatim još 10 dana iza mene, tako da su školicu završili kasnije nego smo planirali. Možda vam je sve ovo sada na kraju ski sezone malo nebitno, ali dižem ovaj post čisto da imate bubu u uhu za sljedeću sezonu kada dođe.

Također bih najavila da Sport4you.hr u travnju ima i Outdoor kamp na Sljemenu za djecu od 5-14 godina u kojem je naglasak na sportskom sadržaju u prirodi. Djeca će planinariti, penjati se po umjetnim stijenama, bit će zip line, za najmlađe će biti škola bicikliranja i plivanja, a moći će biti kreativni i izrađivati nakit te sudjelovati u grupnim aktivnostima kao što su graničar, nogomet i sl. Kamp traje od 19.-22.4., cijena mu je 849 kn, a više informacija možete vidjeti na linku.

Stoga dragi roditelji, djecu u prirodu i na sportske aktivnosti i oplemenit ćete im djetinjstvo i omogućiti divne uspomene za cijeli život!

SHARE:
OBITELJ & ODGOJ, SPORT, ZDRAVLJE 0 Replies to “Završili smo školicu skijanja!”