December 15, 2020

Kako me aplikacija “spasila” na otoku?

Nedavno sam provela tjedan dana na otoku s djecom. Kao i svake godine odem barem na nekoliko dana s roditeljima, a kako su klinci imali zaštopane nosiće, mislila sam da će biti idealno da im se to sve pročisti. I zaista je.

Kupali smo se, sunčali, igrali u pijesku, spavali su bolje jer ih je izmorilo sunce. Ali, očito su se pojavili i neki mutirani komarci jer su Lukasa toliko jako izgrizli da je bio sav naotečen, javile su mu se ogromne kvrge ispod pazuha, na nogama, a na glavi je to izgledalo doslovno kao da ima rogove. Kožu si je razderao do krvi koliko ga je svrbilo, a neke prirodne masti od nevena i lavande koje sam imala u apartmanu su ga pekle jer si je stvorio ranice pa sam od toga odustala. Pretpostavljala sam da će ga i od Synopena koji je stajao od prošle godine peći.

Da budem iskrena, preplašila sam se jer se do tada nisam susrela s takvim ubodima niti mi je on ikada imao takvu reakciju. Još da malo začini situaciju, taman je bio vikend, na otoku ne postoji doktor, a ljekarna nije radila. Murphy na najjače. Bilo mi je žao djeteta jer se patio, ali onda sam se sjetila da se mogu obratiti doktoru u aplikaciji LittleDot. Grupe na facebooku ne volim previše što se toga tiče jer uvijek budu komentari tipa ‘brzo na hitnu’, ‘zašto tipkate tu, idite doktoru’, a nije mi se baš dalo natezati i gubiti vrijeme na takve komentare dok mi je mali izrazito cendrav i nemiran.

Na LittleDot sam nabasala ranije preko nekog članka u novinama i na prvu sam bila skeptična, ali instalirala sam jer sam htjela vidjeti kako funkcionira ‘uživo’, a i volim imati materijala za blog da imam o čemu pisati. Aplikacija mi je sjela odmah. S Lukasom sam kod pedijatra dobila kartončić u kojem pišu mjere i napredak i to redovno zametnem, a sad u ovu aplikaciju unosim sve živo – Lotine mjere, cjepiva, sve bolesti i terapije, ma sve. I super mi je kad dođem na sistematski pa samo škicnem i izreferiram doktorici što imam. Trebala bih retrogradno i za Lukasa da imam uvijek evidenciju sa sobom. Nikad ne znate što može zatrebati. 


No da se vratim na priču. Sjetih se u jednom trenutku da mogu preko aplikacije doktoru poslati fotke i zatražiti konzultacije. Pa sam to i napravila. Ima nekoliko doktora kojima se možete obratiti, a ja sam odabrala dr. Milivoja Jovančevića jer je zaista vrhunski stručnjak i njegovu knjigu o prvim godinama djetetova života sam ‘progutala’ u trudnoći i bez imalo preuveličavanja – ta knjiga je must have za sve buduće roditelje. Poslala sam poruku i dobila zaista umirujući odgovor u roku nekoliko minuta, evo slika u nastavku. 

Obzirom da smo tada prvi put ove godine došli u apartman i da nisam imala gotovo ništa (kao čisti alkohol primjerice), super me i nasmijao odgovor da namažem rakijom jer realno, na moru svi imaju rakiju, maslinovo ulje i mornarsku majicu (majica nema nikakve veze s pričom).  


Uglavnom, aplikacija funkcionira na način da unesete broj svoje kartice i onda se po izvršenoj usluzi naplati određeni iznos. Mene je poruka koštala 99 kn i kad nemaš doktora na ruku, ili si u stranoj zemlji, odeš na ljetovanje i nemaš svog doktora i ne želiš satima čekati u, vrlo vjerojatno zaraznoj čekaoni, ovo mi je super rješenje.

Možete još zatražiti stručnu analizu (drugo mišljenje) ili uputiti poziv doktoru. Čak i ako nikada nećete trebati te usluge, meni je odlična upravo zbog svih tih podataka koje vodim o djetetu. To vođenje podataka se ne naplaćuje, već samo ove dodatne usluge s doktorima. 


Eto, ovo je naša kratka dogodovština, nadam se da će nekome pomoći kao nama i da ćete imati dobra iskustva! 

Pusa svima! 

SHARE:
OBITELJ & ODGOJ, PUTOVANJA, ZDRAVLJE 0 Replies to “Kako me aplikacija “spasila” na otoku?”