December 15, 2020

Isprobali smo Nivea baby proizvode!

Drage mame, da vam malo natipkam o dva Niveina proizvoda koja smo isprobali – ampulice s fiziološkom otopinom i micelarni baby šampon za kosu. 

Pa, krenimo! Nivea baby fiziološka otopina za čišćenje nosa je must have u nadolazećem periodu, mi smo već debelo krenuli s korištenjem jer su nas prve prehlade ulovile. Kutija sadrži 24 ampulice od 5ml koje su superpraktične jer kao prvo, ne morate vaditi fiziološku iz boce sa špricom i paziti da je sve sterilno, a kao drugo mala su pakiranja i stanu u svaku torbicu pa ih ja uvijek nosim u dječjem ruksaku čisto ako zatreba, jer moje dvoje djece je jako osjetljivo na nosiće, pa ako ne krenem odmah čistiti nosić čim krenu šmrcati, odmah se proširi na kašalj, a Loti i na upalu uha. Nažalost sklona mi je tome.

Neću previše pisati o samoj fiziološkoj otopini jer svi znate kako je važna u higijeni, ali bih samo skrenula pažnju na to koliko je djeci važno vršiti higijenu nosa, baš zato da im spriječite ili makar olakšate kod bolesti. Otopina je hipoalergena, ne sadrži konzervanse, bojila ni parfeme. U svakom slučaju preporučujem i kod skroz malih bebica za čišćenje okica i malih krmeljića koji im se nakupe u kutevima očiju. Također svaka preporuka zbog praktičnog pakiranja. Ampulice možete kupiti u drogerijama, cijena im je cca 38 kn.

Drugi proizvod koji smo probali je Nivea Baby micelarni šampon. On dolazi u plastičnoj ambalaži od 500 ml i ima pumpicu na potisak. Ne sadrži alkohol, parabene, ni umjetna bojila. Tekstura šampona je srednje gusta, prozirna i na prvu neutralnog mirisa. Međutim, kad operem klincima kosu, skroz mi mirišu na bebe. 🙂
Ne mogu opisati taj miris, ali mislim da se sve mame sjećaju onih prvih dana kad bi samo upijale miris svojih beba. Mene je odmah vratilo u te dane! Lotinu kosicu je učinio onako lepršavom i mekanom i ne isušuje tjeme, a onda sam ga isprobala i na Lukasovim neukrotivim ajnštanovskim kovrčama i sad mi kao prvo, on miriši kao beba, a kao drugo – mali se uopće nije bunio kod ispiranja, a inače doživljavamo egzorcizam jer ga skoro svaki šampon peče za oči. 

Zanimljivo da sam im i ranije prala kosu istim šamponima i Lotu nikada nisu pekle okice, a Lukasa jesu. Međutim, sad smo našli recepturu i egzorcizmu u kupaoni stali na kraj. 

Za Lotu mi je dovoljan jedan potisak, a za Lukasa dva i mogu reći da jako dugo traje, s time da im ni ne perem kosu svaki dan. Ljeti jesam jer su se puno znojili, ali sada više ne jer se ne znoje toliko, a i Lukasu više pješčanici nisu tako zanimljivi pa mi ne dođe doma iz vrtića sa šakom pijeska u kosi. 

I za kraj, moram reći da sam ga isprobala i ja (sebi pohlepnoj sam cca pet potisaka uzela jer volim puno pjene) i jako sam zadovoljna kako mi kosa izgleda nakon njega. Mekana i sjajna i pitao me muž ‘zašto mirišiš na dicu?’. Gledam to s pozitivne strane, ipak me doživljava uz dvoje male djece. 🙂 

Šalu na stranu, šampon je super i mi ćemo ga i dalje koristiti, a ako sam vas malo zaintrigirala, možete ga kupiti u drogerijama za cca 40 kn.

Eto, to je za sada toliko od mene, mi volimo Niveu, i meni osobno samo to ime budi baš neke fine emocije jer ju koriste i moja baka i mama, i od davnih dana pa sve do danas se provlači kroz moju kuću. 


Do idućeg tipkanja, budite mi svi dobro!   

Petra 

SHARE:
OBITELJ & ODGOJ, ZDRAVLJE 0 Replies to “Isprobali smo Nivea baby proizvode!”