December 15, 2020

Ergobaby Metro – savršena kišobran kolica

Mlađe dijete mi spava, dečki su u điru, a ja sam vam odlučila natipkati recenziju za Ergobaby kolica. 

Dakle, kolica smo dobili na isprobavanje, uz napomenu da napišemo našu iskrenu recenziju. To mi je na prvu bilo malo upitno, jer sam pomislila, hm, a što ako mi se ne svide, kako im je u interesu da pišem nešto što mi se nije svidjelo? 

No, očito su ljudi znali kakav je proizvod i mogu reći da im je samouvjerenost opravdana. 

Ergobaby Metro su kišobran kolica, a mi smo, dok je Lukas bio mlađi, kupili kišobran Mima Bo, pa ću neke usporedbe povlačiti vezano za njih. 

Dakle, prva stvar koja mi je upala u oči kad su stigla jest – u ovoj kutiji su kolica? Kad se slože, kolica su zaista malena i ne zauzimaju puno mjesta. Komotno ih možete u autu ubaciti iza sjedala, a pritom ne mislim da morate imati veliki auto. Ja vozim Citroen C3 i savršeno mi stanu iza sjedala. O gepeku da ne pričam. Moja trenutna Mima kolica se sklope na način da su duguljasta i ne mogu ih staviti nigdje osim u gepek, i pritom, obzirom da su duga i da ih utrpavam dijagonalno po visini, ne mogu staviti još neku veću stvar iza (primjerice kofer). 

Zatim sklapanje i rasklapanje. Kolica imaju svega 6,3 kg i možete ih ra(sklopiti) jednom rukom. Ručka je iz jednog komada, ima dvije male tipkice koje istovremeno stisnete i blago zamahnete i voilà, kolica su sklopljena. Što se tiče te ručke koja je iz jednog komada, vjerujte mi na riječ (kao mami koja je prošla kalvarije s dućanima i dvoje djece) – želite ručku koja je u komadu, a ne dvije manje ručke. Kao prvo, mame stalno nose neke vrećice. Meni je na Mima Bo jako teško upravljati jednom rukom, a imaju dvije ručke. Često Loti (otkad je prohodala) padne na pamet da više ne bi sjedila, onda jednom rukom nju držim dok hoda, a drugom bih trebala manevrirati kolicima. Ergobaby su za to idealna jer se savršeno lako guraju. Kao drugo, mame društveni život održavaju preko mobitela i često ćete kolica gurati, a istovremeno pričati na mobitel. Ja sam svoju lekciju naučila, treba vam jedna ručka. 😂

Što se spremnika tiče, u podnožju je košara u koju možete staviti stvari. Meni otprilike stanu dva dječja ruksaka, čisto da pojmite koliko je velik. Uz to, ispod ručke postoji ‘vreća’ na ciferšlus u koju također možete spremiti neke stvari. Ja tamo najčešće stavim igračke jer sve potrebno za djecu nosim u njihovim ruksacima. 

Što se položaja za dijete tiče, naslon možete spustiti dok dijete spava, u toj vreći iza naslona imate trakice koje povlačite do razine do koje želite spustiti dijete. Dio za noge je također podesiv, možete ga spustiti skroz da djetetu noge vise, odnosno da je u pravilnom sjedećem položaju, a ako dijete spava, komotno dignete taj dio da je djetetu udobnije. 

Dijete se veže remenima, ispred djeteta se ne nalazi nikakva ručka kao uglavnom na nekim sportskim dijelovima kod 2u1 ili 3u1 kolica. 

Kolica su crna, a možete birati boju zasuna za sunce (crna, siva, plava, crvena). Što se tog zasuna tiče, to mi je najveće otkriće jer se zaista može jako spustiti i nema šanse da djetetu sunce tuče u oči. 

I još jedna stvar koju sam primijetila sasvim slučajno. Kolica su uska, ali pritom ne želim reći da je djetetu skučeno, nipošto. Meni Lukas ima sasvim dovoljno mjesta, a kamoli Lota. Nego, ne znam znate li one zagrebačke haustore s uskim drvenim vratima? E pa s ovim kolicima sam mogla komotno ući gdje god, dok sa svojima nisam baš mogla svugdje. Nisu to bile tako česte situacije, ali nekoliko puta se dogodilo da sam zbog kotača zapinjala i onda bih ih ostavila vani, a s djetetom ušla unutra (neke stare bolnice, stare Pošte itd.). Možda je ova informacija korisna mamama koje žive u centru grada. 

Eto, na kraju posta ću zaključiti da su ovo zaista idealna kišobran kolica i htjela bih zahvaliti Ergobabyju što su mi omogućili da jedan period uživam u vožnji sa svojim klincima i lagano manevriram svima (i klincima i kolicima).

Ako ste se dvoumili oko kupovine, nadam se da sam vam sad olakšala odluku. Za više detalja o kolicima možete posjetiti Ergobaby web i saznati više. 

Hvala vam na čitanju.

Pusa, 
Petra 

SHARE:
OBITELJ & ODGOJ, PUTOVANJA 0 Replies to “Ergobaby Metro – savršena kišobran kolica”