December 15, 2020

Baobaby jastuk za dojenje – recenzija

Dojenje i bolovi u leđima? Idu zajedno kao prst i nokat. Nažalost. Većina mama će reći da je to tako.

Lukasa sam dojila ležećki i to mi je bilo super, a Loti to jednostavno ne paše, što znači da mi je po cijele dane na rukama i da ju hranim pogrbljena. I to je moralo nekako prestati jer imam osjećaj da mi se doslovno stvara grba na leđima i da mi se držanje baš pokvarilo. A i nakon nekog vremena mi počnu trnuti ruke jer si gospođica cicka polako, bez žurbe, jer mama – imamo cijeeeeli dan. 


I zato sam odlučila da mi treba jedan dobar kvalitetni jastuk za dojenje. Htjela sam baš čvrsti jastuk (ne s onim kuglicama) koji će mi istodobno služiti kao potpora za Lotu kad ju ostavim da spava na boku, pregradicu kasnije da ne sklizne s kreveta, ali i potporu kad krene sjediti. 

Na kraju je ispalo da si ga je i Lukas prisvojio dok gleda Miki Mausa na TV-u i na kraju se svađam s dvogodišnjakom i prepirem se kome više treba. 🤣
Jedino je muž zasad ostavio jastuk na miru. 
 


Na MiniGreeny imaju super ponudu jastuka koji su dizajnirale savjetnice za dojenje, cijena im je još bolja (samo 160 kn), a meni se sviđa što imaju čvrsto punjenje i beba mi ne ‘propada’, a i što imaju antialergijsko punjenje. Lukasu smo nekoć u Ikei kupili mali jastučić punjen perjem i trebalo nam je sto godina da shvatimo da dijete ima reakciju na njega pa smo ga proslijedili dalje.
 


Uglavnom, da se vratim na jastuk. Dug je oko 140 cm pa se fino da složiti oko struka kad sjedim i dojim, nije predugačak pa da se izgubim u njemu, a i u krevetu ne zauzima puno mjesta pa sam ga i ja počela po noći koristiti za sebe.

Što se pranja tiče, pere se cijeli u perilici, taman fino stane, a suši se na zraku. Presvlaka je 100% pamuk pa je fina na koži. Što se dezena tiče, imaju veliki izbor pa možete birati od prugica, autića, točkica… Ja sam si izabrala ptičice i krletke jer sam taj dan bila u romantičnom raspoloženju.

Eh da, i preporuka za trudnice, pogotovo u kasnijim mjesecima trudnoće, idealno će poslužiti da se podbočite i namjestite jer što trudnoća odmiče, bit će vam teže spavati. Vjerujte mi, prošla sam to dvaput. 🤣💪

SHARE:
OBITELJ & ODGOJ, ZDRAVLJE 0 Replies to “Baobaby jastuk za dojenje – recenzija”