December 15, 2020

Vichy 89 Mineral booster – recenzija

Prije cca 3 tjedna, kupila sam toliko hvaljeni Vichy Mineral 89 booster. Termalna voda u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom, učvršćuje kožu, hidratizira, ujednačuje ten. Zvučalo je zaista obećavajuće pa sam ga kupila. 

Otišla sam u specijaliziranu ljekarnu Farmacia i tamo ga kupila po cijeni od 159 kn za 50 ml. To je jedino pakiranje koje sam vidjela. 

Odmah da napomenem, nisam nikada recenzirala kozmetičke proizvode, no nadam se da ću obuhvatiti sve što treba. 

Druga napomena je kratki uvod u moj tip kože. Imam suhu do mješovitu kožu. T-zona je izrazito suha (nos najviše), ostatak se malčice masti, pogotovo kad mi je vruće, ali ništa strašno. Nadalje, još mi malo divljaju hormoni pa mi se znaju pojaviti sitne crvene bubuljice. Koža mi je ispijena jer nemam dovoljno sna i prehrana bi mogla biti bolja, no odlučila sam pokušati. 

Ja se ispričavam na fotkama, nisam stručnjak, a i lice sam fotkala nakon što sam nanijela CC kremu, ali vidjet ćete o čemu pričam. Inače za kožu koristim Loccitane tonik i kremu od božura i to mi je do sada najbolje što sam isprobala. Ta kombinacija mi je u redu u proljeće/ljeto, no kad zahladi mi treba jača hidratacija. 

Fotke prije boostera (doslovno pincetom skidam ljuske kože s nosa): 

Kao što vidite, koža ima mana, pore su mi malo veće, crvenih točkica/bubuljica sam puna, koža mi je ispijena i ljušti se.

Booster dolazi u staklenoj bočici s pumpicom, a piše da se stavljaju dvije kapi ujutro i navečer. Iako ja osobno mislim da je dovoljna jedna kap, odnosno jednom stisnuti pumpicu. Tekstura je malčice sluzava, no ne ostavlja ljepljiv trag. Brzo se upija, imam osjećaj da momentalno zategne kožu i zaista mi koža odmah bude mekša. Booster sam koristila ujutro i navečer, prvo sam nanijela tonik, zatim booster, a onda svoju kremu od božura koju inače koristim. Zapravo sam zadržala svoju rutinu, samo sam ubacila booster. 

Nakon 3 tjedna korištenja koža (moj subjektivan dojam, a vi zaključite same) mi je nekako odmornija, ten je ujednačen, nema bubuljica, i ne ljuštim se više. Fotke ‘poslije’ su uslikane Samsungom jer smo punjač od fotića ostavili u Dalmaciji, no rado ću uslikati lice opet čim se, kroz par dana, domognemo punjača. Na fotkama (i prije i poslije) nema nikakvih dorada ni filtera, ‘au naturel’ su sve. 

Moje mišljenje je da se meni zaista isplatila kupovina boostera, a nastavit ću ga koristiti i dalje. Javite mi što mislite o ovim ‘prije/poslije’ fotkama i rado bih čula vaše dojmove ako ste ga probali!

SHARE:
MODA & LJEPOTA 0 Replies to “Vichy 89 Mineral booster – recenzija”