January 2, 2021

Isprobala sam lash lift + brow lift

Prije nekoliko mjeseci otkrila sam lash lift. Nisam sigurna što se točno radi u toj metodi, odnosno koje se kemikalije koriste, no trepavice se uvijaju prema gore i taj efekt traje oko mjesec dana. Na istom tretmanu se trepavice obojaju pa kad odem kod svoje Ivane u studio LaFemme, izađem van potpuno novog, nekako otvorenijeg pogleda.

Ne volim umjetan izgled i nisam za opciju nadogradnje trepavica. Imala sam ih jednom jer sam ih osvojila na nagradnoj igri pa sam isprobala, no nije to za mene. Djeluju mi teško na kapcima, ne djeluju mi prirodno, izvitopere mi se dok spavam, a kad krenu ispadati, na nekim mjestima bude rupa i tek onda mi ne djeluju prirodno.

Sam lash lift tretman traje oko 45 minuta. Na kapke se zalijepi neki obli jastučić i trepavice se začešljavaju preko njega, mažu nekim gelom i zatim se čeka neko vrijeme dok se ne uviju. Nakon lash lifta možete normalno koristiti maskaru, no nekim ženama to nije ni potrebno. Lash lift sam prvi put otkrila prije prošlog ljeta i moram priznati da mi je za ljetne dane odlično došao. Iako nisam tip koji se šminka za plažu (stavim samo vodootpornu maskaru jer si inače djelujem pomalo anemično), u ovom slučaju mi ni maskara ne treba, već samo dobra SPF krema i spremna sam za cjelodnevno plahutanje po plažama.

Neki dan sam se odvažila na brow lift i otišla sam kod Maje u Make up Room u Sigetu. Brow lift je tretman izvlačenja/začešljavanja obrva, ako ga nestručno mogu tako nazvati i prvi put kad sam se pogledala u ogledalo nisam mogla vjerovati da su to moje obrve. Inače za obrve koristim olovku i začešljam ih jer su dosta svijetle i tanke, no kako dosta petljam po licu u toku dana, tako mi se i dio olovke skine i dok dan dođe kraju, nemam više trunke šminke na licu. Ono što sam zapravo htjela postići lash liftom i brow liftom je skratiti si vrijeme spremanja.

Maja mi je još koncem odstranila sitne dlačice ispod obrva te obojala obrve u nešto tamniju nijansu. Možda mi to nije bilo potrebno jer su ionako dobile na volumenu i bile bi zaista uočljive i bez boje, no to nisam znala pa ću sljedeći put probati bez boje da vidim kakav će onda biti efekt. Kad se dlačice izvuku možete ih začešljati i ako ne ‘podrežete’ vrhove dobijete nekako prirodniji izgled, a ako nakon zečešljavanja malo odrežete vrhove dlačica, dobijete baš uredan izgled. Ja ih nisam kratila, ali odlučila sam idući put i to probati da vidim kakva će biti razlika. Prvi dan nakon tretmana bi trebalo izbjegavati vodu na obrvama, nisam sigurna je li to zbog samog izvlačenja dlačice ili bojanja. Nakon tretmana, Maja mi je dala malu bočicu ricinusovog ulja i četkicu kako bih svaku večer prije spavanja radila njegu. Vršak prsta umočim u ricinusovo ulje i pređem preko obrva te zatim četkicom izvučem obrve.

Obzirom da ne koristim pudere i ne stavljam puno šminke, uz lash lift i brow lift ujutro stavim kremu na lice, malo rumenila i ruž i više šminke mi nije potrebno. Ono što mi je najveći plus ovih tretmana je ušteda vremena (ako ste mama, znate da je i 10 minuta puno vremena) i što zaista djeluju prirodno bez imalo primjese umjetnog.

U nastavku vam stavljam fotke da vidite po koracima kako sam izgledala prije i poslije tretmana.

Što se cijena tiče, lash lift i brow lift se kreću između 120-150 kn. Po mom mišljenju nije toliko skupo, a rezultati su mi super i dugo traju – lash lift oko 4 tjedna, brow lift oko 6 tjedana. 

Prije lash lifta i brow lifta
Nakon lash lifta, bez brow lifta
Nakon lash lifta i brow lifta

Kao što možete vidjeti, obrve su mi definitivno nekako zaokružile lice i dale mu novi izgled. Ova fotografija nakon brow lifta je okinuta isti dan nakon tretmana pa su mi obrve još malo tamne, no obzirom da zaista nekako dobiju na volumenu, idući put ih neću bojati.

Eto, ako ste se dvoumile oko jednog (ili oba) tretmana, mogu samo prenijeti pozitivna iskustva i preporučiti i Ivanu i Maju da super rade svoj posao. 

Čitamo se i dalje,
Petra

SHARE:
MODA & LJEPOTA 0 Replies to “Isprobala sam lash lift + brow lift”