December 15, 2020

DIY ukrasi za dječji Mickey rođendan

Nama je već odavno prošao prvi rođendan, no i dan danas u stanu imamo podsjetnik na taj dan i baš se razveselimo. Svi su bili jako veseli, dječica su se predivno igrala, puno smo se slikali i imamo krasne uspomene na taj dan. 

Meni osobno je Lukasov prvi rođendan bio jako emotivan, mislim da je taj dan svakoj mami emotivan, ma štogod tko rekao. Taj dan sam se zaista puno isplakala jer nisam mogla vjerovati da je moje dijete već došlo do prvog rođendana i da je toliko napredovalo, a probudile su se i uspomene iz bolnice. 

S druge strane, jako smo se veselili proslavi, htjeli smo pozvati svu dječicu s kojom smo se družili te prve godine, a bilo ih je zaista puno jer je Lukas društven, ja sam društvena i volim zabave bilo kojeg oblika i jednostavno nismo razmišljali o opciji da imamo intimnu proslavu u stanu uz djedove i bake. Htjeli smo veseli party, i htjela sam vesele ukrase kojima će se klinci radovati! 

Što se tiče ukrasa, za njih mi zaista nije trebalo puno vremena, sve može biti gotovo u jednom danu ukoliko nemate dijete pored sebe i imate cijeli dan za sebe. Ja nisam imala te uvjete pa sam s pripremom krenula 2 tjedna ranije, svaku večer pomalo, nakon što bi Lukas zaspao. Ponekad je to bilo 10 minuta izrezivanja i lijepljenja, a ponekad 45 minuta. Ovisno o danu, nekad je još trebalo ovjesiti veš, očistiti kupaonu ili kuhinju pa sam htjela da sve ide laganini i da se ne stresiram oko toga. 

No, da ne duljim dalje, u nastavku su fotografije s našeg rođendana, pa možete dobiti koju ideju. Mi smo odabrali temu Mickeyja Mousea jer je Lukas obožavao taj crtić, no sad ga crtići više ne zanimaju, pa mislim da ćemo za drugi rođendan imati temu čekića i bušilica. 🙂 Vjerujem da za bilo koju temu puno materijala za printanje možete naći na Internetu ili sami izrezati, čak vam ne treba ni puno vještine, a i nije da imate stroge suce, dječicu sve veseli! 

Pozivnice
Pozivnice nisam radila u fizičkom obliku, obzirom da su nam svi prijatelji, djedovi i bake na whatsappu, poslali smo svima personaliziranu fotoporuku. Na Internetu sam našla predložak kakav želim, ukucala svoj tekst, spremila fotografiju kao jpeg i poslala svim dragim osobama za koje smo htjeli da budu na Lukasovom prvom rođendanu.

Zdjela za grickalice
Crvenu zdjelu sam igrom slučaja imala doma (inače je kupljena u Intersparu), a ruke sam isprintala, izrezala i zalijepila s vanjske strane zdjele. 

Zahvalnice
Nije nužno, no mislila sam da će jednog dana klincima biti slatke uspomene na rođendane koje su pohodili u prvim danima života. Male kuvertice sam kupila u Mulleru, a na Internetu sam našla predloške za tekst, ukucala svoj tekst, isprintala, izrezala i ubacila u kuvertice. Lice Mickeyja Mousea sam printala, izrezala i zalijepila na kuvertice da bude tematski povezano. 

Kapice
Kapice sam kupila gotove u Offertissimi, a lice Mickeyja Mousea sam isprintala u boji, izrezala i zalijepila na kapice s prednje strane. 

Photo propsi
Za photo propse mi je trebalo najviše vremena. Na Internetu sam našla gotove materijale za printanje (ukucala sam: mickey mouse photo props free printables) i poslala u print studio da mi isprintaju na najdebljem papiru, kako se ne bi savinuli. Kad sam ih izrezala, sa stražnje strane sam zalijepila štapiće za ražnjiće koje sam učvrstila selotejpom i još preko toga običan bijeli 80 gr papir koji je potom opet trebalo izrezati prema obliku propsa. Ako me sad pitate, taj bijeli papir nije potreban, ja sam ga lijepila samo zato da se ne vidi kako su štapići za ražnjiće lijepljeni selotejpom (malo sam picajzla, priznajem). 

Okvir za fotografiranje
Okvir za fotografiranje napravila sam od okvira fotografije na platnu. Konkretno, u kineskom dućanu ili u nekim papirnicama imate fotografije na platnu (ja sam svoju kupila za 5 eura u trgovini Tedi u Brežicama, bila sam usput), izrezala sam tu fotografiju, tako da mi ostane samo okvir, koji i danas čuvam za neke nove projektiće i nove rođendane. Papir u boji sam kupila u Mulleru, a lice Mickey Mousea i ruke sam isprintala u boji. Za izradu okvira mi je trebalo možda sat vremena. 

Dodatni tematski sadržaj koji nije DIY

Torta
Mickey Mouse tortu kakvu želim sam našla na Pinterestu (raj za inspiraciju), poslala gospođi koja peče torte i jedva čekala da dođem u restoran da je vidim uživo (imali smo dogovorenu dostavu).

Zavjesice s natpisom / Rajfovi / Baloni
Sve je kupljeno preko Party Popsa: rajfovi s Mickey i Minnie ušima, zavjesice s natpisom “Happy birthday” te baloni – jedan u obliku broja 1 jer smo slavili prvi rođendan i jedan lebdeći balon u obliku Mickeyja Mousea koji je klincima iskreno bio najzanimljiviji. 

Fotografije nisu jako kvalitetne, no nadam se da ste dobili pokoju ideju i mali poticaj da neke ukrase i rekvizite napravite sami. Iskreno, dosta toga se na proslavi i uništilo, no trošak svega je bio zaista tako malen da se nisam uzrujala.

Veliki okvir nam je ostao i njega ćemo zasigurno opet koristiti (s novim vizualima), mali okvir za fotografije je također ostao čitav i on će se smjestiti na policu u dječju sobu, a sve ostalo imamo na fotografijama.

Inače, rođendan smo slavili u konjičkom klubu Trajbar, gdje smo se muž i ja vjenčali, pa smo emotivno vezani uz taj prostor. A i bila sam trudna na vjenčanju, samo što tada to nisam znala pa je logično da smo se vratili pokazati nusproizvod koji je nastao u međuvremenu. :p 
 
Za prostor i hranu imamo same preporuke, velika dvorana za vjenčanje se može pregraditi tako da se prilagodi broju uzvanika, a u Trajbaru su nam ustupili tatami podlogu na kojoj su se jednogodišnjaci igrali. Prostora je bilo zaista dovoljno i za njihovo trčkaranje, a još smo na korištenje dobili i mali stolić i stolce za djecu, papire i bojice. 

Na rođendanu smo jako puno fotkali, htjeli smo apsolutno svaku osobu uloviti kamerom tako da Lukas jednog dana vidi tko ga je sve počastio dolaskom. Plan je bio, a i još uvijek je, sve te fotografije s rođendana objediniti u foto knjigu, jedino što se nadamo jest da ćemo nekada uloviti par sati mira da ih sve u miru posložimo i pošaljemo na print. ​

Do tada, želim vesele i šarene proslave svima kojima rođendani tek stižu! 

Petra

SHARE:
KULTURA & ZABAVA 0 Replies to “DIY ukrasi za dječji Mickey rođendan”